Diep In Mijn Hart – Het Muzikale Leven van Jaap Valkhoff


08-Jaap-Valkhoff
Diep In Mijn Hart, Oh Johnny, Hand In Hand Kameraden, Japie De Portier, Ik Ben Verliefd Op De Keukenmeid, Heer In 'T Verkeer, Dat Kan Alleen In Rotterdam, Langs De Maas, Op Katendrecht Zijn De Nachten Lang... De liedjes van Jaap Valkhoff (1910-1992) worden, tientallen jaren nadat ze zijn geschreven, nog steeds door jong en oud, bekend en onbekend, gezongen. Zoons Martin en Ben Valkhoff vieren het honderdste geboortejaar van hun vader met het uitgeven van zijn levensverhaal in boekvorm, inclusief 2 cd's. Zij laten Jaap Valkhoff in zijn eigen woorden vertellen over zijn lange loopbaan, zijn successen, en de artiesten met wie hij gewerkt heeft: Tante Leen, Eddy Christiani, Johnny Meijer, Johnny Holshuysen, Max van Praag, Toby Rix, The Three Jacksons, zijn 'gabbers' Johnny Kraaijkamp en Tom Manders [Dorus], Johnny Hoes, en over zijn tijd bij bekende orkesten van Secco's Gitanos, Boyd Bachman en Accordeola. Een unieke uitgave met veel anecdotes over Jaap's privé-leven en zijn onvoorwaardelijke liefde voor zijn vrouw Beppie. Eerlijk en met veel humor! Virtuoos accordeonist, saxofonist, componist, tekstschrijver, arrangeur, zanger en komiek. De multi-getalenteerde Jaap Valkhoff is in Rotterdam vereeuwigd in een monumentaal kunstwerk, heeft zijn eigen plein en leeft in zijn geboortestad onverminderd voort als de 'Koning van het Rotterdamse lied'.
Hardcover, 128 pagina's in kleur. Met meer dan 400 unieke foto's uit het privé archief. Inclusief 2 cd's: Moonglow en Diep In Mijn Hart.

Dit boek is uitverkocht, maar nog wel regelmatig tweedehands te verkrijgen bij Bol.com en Marktplaats.nl.

550x553

Johnny Hoes, Lee Towers, Rita Reys, Ferry Corsten, Patricia Paay... Rotterdam grossiert al decennia in muzikaal en theatertalent. Of het nou het Ahoy is, de Doelen, het Feyenoord Stadion of Lantaren/Venster, de Maasstad biedt een podium voor lokaal en (inter)nationaal talent. De Stem Van Rotterdam biedt voor het eerst een visueel overzicht van de artiesten die Rotterdam hebben als geboortestad, of anderzijds nauw verbonden zijn met de regio. Joke Bruijs, André van Duin, Frédérique Spigt, Paul de Leeuw, één voor één vertellen zij hun persoonlijke herinneringen aan Rotterdam, hun jeugd, de invloeden die hun muzikale talent hebben bepaald, en hun visie op de stad toen en nu. Eerlijk en met veel humor. Het boek bevat een selectie van meer dan 70 van de meest markante zangers/zangeressen, muzikanten en theaterpersoonlijkheden van de afgelopen zestig jaar uit Rotterdam en omstreken. De meesten zijn speciaal voor deze uitgave recent gefotografeerd en uitgebreid geïnterviewd. Idee, samenstelling, interviews en grafische vormgeving: Ben Valkhoff (genomineerd voor de Dutilhprijs 2012, co-auteur van Diep In Mijn Hart - Het Muzikale Leven van Jaap Valkhoff).

Dit boek is uitverkocht, maar nog wel regelmatig tweedehands te verkrijgen bij Bol.com en Marktplaats.nl.


© 2021 Erven Jaap Valkhoff Contact